Finns det en rimlig nivå?

 

En intressant fråga att ställa sig handlar om Sveriges skattetryck. Finns det en rimlig nivå på skattetryck i vårt land? Vårt samhälle förändras, vår ekonomi utvecklas och lika viktigt som skattesatser är skatteintäkter. Detta för att vi ska klara av de stora välfärdssatsningar på skola, vård och äldreomsorg. Vi har sänkt skatten för skattebetalare i Sverige samtidigt som vi har större skatteintäkter än tidigare. När jag läser vad alla våra riksdagspartier tycker i denna fråga finns det en slående likhet. Att sätta en siffra på en rimlig nivå på skattetryck går inte att göra, det som har betydelse är att den används så optimalt som möjligt. Vad som har direkt betydelse är att jag som skattebetalare får mer pengar att röra mig med för att på så sätt öka konsumtion.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

10 kommentarer

  1. leif

    Så det är ok att ge sådana som mig och dig mer i börsen men försämra för dom svaga i samhället så att du och jag kan köpa lite mer i månaden? Ni är så sjuka när ni ens kan ta den tanken i eran huvuden. Hur kan ni? Tycker du det är rimligt?

    ”Det kommer att resultera i att resurser frigörs och de kan vi använda till att sänka skatten för dem som har låga inkomster, säger socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrson”

    Dina barn och barnbarn kommer en dag vara så ”stolta över” hur du kan ställa upp på detta

  2. lf

    Är detta det enda sättet att lösa problemen? Öka konsumtionen.Du har ju säkert nästan allt.Var kommer ditt miljötänkande in i bilden?

  3. konsumtion

    US here we come!!! budget in caos and all what that is.
    lets use overtime for the printers to make more money. Spend their useless money on market that needs more money to function.
    Elisabeth, America fungerar inte som exempel över hur ett land ska använda skatt och inkomst.
    jobba vidare!!
    Ärland

  4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till konsumtion (2011-02-05 22:34)
    Att vi genom sänkt skatt får mer pengar i plånboken gör oss inte likvärdiga med USA. Att mer pengar stimulerar konsumtin är en del till ökad tillväxt, det finns många andra delar som också ger ökad tillväxt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.