Nytt beslut till förmån för barnen!

Det händer att barn inte får den vård eller behandling de behöver därför att den ena vårdnadshavaren vägrar ge sitt godkännande. Det är en oacceptabel situation att barn ska sitta emellan när föräldrarna inte kan komma överens i frågan. Denna fråga har engagerat många och det har funnits otaliga förslag till lösningar. Nu har regeringen presenterat ett förslag till lösning att socialnämnden i kommunen ska kunna ge sitt godkännande till en vårdinsats där en förälder försöker sätta stopp. Detta gäller även psykologisk utredning eller andra stödinsatser enligt de olika lagar som finns. 

Elisabeth Björnsdotter Rahnm (M) 

4 kommentarer

 1. Krister Klermalm

  Glöm inte bort ”Jämställdhetsplanen i föräldrarollen” inom socialtjänstens väggar emellan föräldrarna.
  Fortfarande är fäders ställning mycket lågt när vi fäder går genom deras dörrar. Här är attityden inpräntad att det är bara mammorna som kan sköta om och är mest lämplig att ha hand om barnen trots modern är inte kapabel eller frisk mm. Ja, visst vid mjölkningen men för övrigt har fäder lika rätt till sin föräldraroll som mödrarna.
  Det är fasansfullt uselt av tjänsteperson som går på manipulerade kvinnors som mäns linje trots den andre förälderns uppenbara påtalande försvarar även det sker med en höjd röst, så påvisar det enbart at något som inte står rätt till i vad den manipulerade föräldern säger. Ändå lyssnar bara soc på den manipulerades ord.
  Här behövs också bättring av bortrövande med föräldrarollena oavsett kön har rätt till det.

 2. Krister Klermalm

  En stilla undrar då. Varför förs det inte upp på agendan och förs debatter om. Är så tyst om detta. Upplever att det går mer tid åt kvinnomisshnadel än ett jämställare föräldraroller á som med detta. Det är så sällan jag ser något av frågan belyses och själv har jag bloggat om detta för jag själv har blivit behandlad på detta vis som jag beskrev i kommentaren. Undra när jag får upprättelse?

 3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Krister Klermalm (2011-02-18 17:29)
  Ja, ofta känns det som om det är mycket snack och lite verkstad. Många förändringar tar tid och innan de har genomslag ännu längre tid. Kvinnomisshandel är ett stort och tyvärr ökande problem och det är svårt att hitta en enkel lösning på att helt stoppa detta. Att titta på jämställdhet som du skriver är viktigt och kanske en väg att gå. Vi är ett av världens mest jämställda land men när man som du inte upplever dig rättvist behandlad är det ingen tröst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.