Extra pengar till kvinnojouren!

 

Mäns och  kvinnors  jämställdhet är något jag skrivit om vid ett flertal tillfällen.  Jag har lyssnat till en av (V): s företrädare i Riksdagen och han var väldigt klar och tydlig över att vi inte har ett jämställt samhälle i världen och att våldet mot kvinnor ökar och dödligheten bland kvinnor är väldigt stor, speciellt i samband med graviditet. Det dör fler kvinnor varje år i graviditet än i TBC, HIV och Malaria  tillsammans , och ändå är graviditet ingen sjukdom. Jag är helt enig med honom i denna fråga . en liten ljusglimt i detta är att Sveriges  Regering har gett Socialstyrelsen drygt 100 miljoner kronor extra att stärka upp det lokala stödet till kvinnor som utsätts för våld. Stödet ska gå till ideella organisationer som ex. kvinno- och brottsoffer jourer

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.