Migration är ett måste!

 

Jag har skrivit en debatt artikel om migrations politiken och om den överenskommelse som (M) gjort med (MP). Det är en intressant blocköverskridande överenskommelse på flera sätt och utgångspunkten är att vi vill att Sverige ska ha en human asylpolitik.  Arbetskraftsinvandringen är av stor betydelse för Sverige, både nu men särskilt på sikt. De äldre blir allt fler i förhållande till de yngre. Medellivslängden i Västerbotten är 83,2 år för kvinnor och 79,2 för män. 2040 tyder prognoserna på att hela åtta procent av svenskarna kommer vara åttio år eller äldre. Det ställer höga krav på den offentliga sektorn. Färre ska försörja fler. Vi måste se långsiktigt på den problematiken och inte göra som Sverigedemokraterna vill att stänga Sveriges gränser mot omvärlden i alla frågor.
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

  1. Per Kjellén

    I nyheterna idag meddelas att 150 personer saknas då ett fartyg förlist mellan Tunisien och Lampedusa. De saknade uppges vara flyktingar.

    Tänk dig att en färja av god kvalitet gått mellan Tunisien och en europeisk hamn. Dessa 150 personer hade betalat sin biljett, åt en god måltid på färjan och klev i land i ett europeiskt land, alla med samma avsikt, att skaffa sig ett jobb och en bättre framtid.

    Varför låter det som en fantasi? Jo därför att vi, vi européer, tror att dessa människor är farliga för oss. För att undvika farlighet behandlar vi dem dels med instängning i förläggningar eller i bättre fall med bidrag och hjälp till utbildning.

    Tanken att dessa människor som kommer är driftiga och positiva tycks inte förekomma.

    Säkert kan det finnas en och annan kriminell bland dessa men för den kategorin har vi en duglig polismakt.

    Det räcker med att tänka sig själv bland de 150 som nu drunknar i Medelhavet för att förstå att vad som helst är bättre än den nuvarande politiken.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Per Kjellén (2011-04-06 13:30)
    Senaste rapporteringen från denna tragiska olycka är att de hittat många överlevande. Vi är beroende av en migration i Sverige och därför är jag glad över den nya lagstiftning som införts. Det ska ge bättre integration och fler i arbete. Vi kan inte göra som SD vill och stänga våra gränser för dessa människor.

  3. Conrad

    Tanken att dessa människor som kommer är analfabeter och försörjningsfall tycks inte förekomma hos svenska politiker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.