Kontaktförbud kan innebära fotboja!

 

Ett besöksförbud ska skydda personer från förföljare. Det handlar framför allt om kvinnor som hotas av män som de haft en relation till. Det är svårt att kontrollera att dessa förbud fungerar. Nu införs nya lagar som för det första ändrar namnet till kontaktförbud vilket ytterliggare förstärker innebörden av vad straffet innebär dessutom kan den dömde som inte
följer domslutet bli dömd till att bära en fotboja . Denna förändring hoppas man ska försvåra möjligheten att bryta mot ett kontaktförbud. Ett kontaktförbud kan även gälla en gemensam bostad vilket inte har varit fallet tidigare.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.