Välfärdsutmaningar i Norden!

 

I dag är jag i Riga i Lettland och ska hålla föredrag om en rapport som Välfärdsutskottet inom Nordiska Rådet lagt fram. Rapporten handlar om livskvalitet när du blir äldre och om vilka utmaningar och möjligheter vi står inför. Vi lever längre i Norden och bara för att vi blir äldre betyder det inte att vi inte fortfarande har krav på tillgång till aktiviteter och en god livskvalitet. Många läkemedel har förbättrats vilket innebär att många äldre kan bo krav i hemmet med lite stöd och hjälp betydligt längre. Det är en intressant utveckling men det ställer krav på att vi hänger med i denna utveckling på alla områden.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.