Moderatkvinnor träffar invadrarkvinnor

 

I Sverige har vi en integrations-och migrations politik som jämfört med många andra länder är generös . Vi har haft en större del  flyktingar än ren arbetskraftsinvandring vilket vi ser konsekvenser av i dag. Vi har en betydligt högre andel arbetslösa bland våra utrikes födda medborgare än de som är födda i Sverige. Moderatkvinnorna reagerar starkt på detta faktum och har inlett en kampanj där vi just nu träffar invandrarkvinnor som tagit steget och startat eget företag. Vi lyssnar och ber de berätta om sina upplevelser av sitt företagande och vilka möjligheter de ser och även vad de saknar i sitt företagande. I Sverige behövs alla jobb och då måste vi även ha rätt förutsättningar för att exempelvis kunna starta företag och för att kunna komma in på arbetsmarknaden.    
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. AnCi

  Är det inte där problemet ligger – att ni i M måste ge er ut utanför partiet för att komma i kontakt med ”invandrarkvinnor”?

  I andra partier (ex S, V och MP – i synnerhet i Umeå) behöver man inte gå på utflykt i verkligheten för att komma i kontakt med samhället…

  Annars är det väl för all del bra att visa intresse och vilja att förbättra. Men framförallt säger det en del om utifrån vilket perspektiv moderaterna betraktar och upplever verkligheten.

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till AnCi (2011-05-24 10:41)
  Jag förstår inte från vilken verklighet du kommer? Att förändra och påverka politik är alltid att gå ut och lyssna på vad människor ute i vårt samhälle tycker och tänker. Att lyssna på vad man inom sitt eget parti tycker kommer inte att förändra något.

 3. Krister Klermalm

  Tittar du på var rösten läggs hos i partierna och hur många är representerade inom partierna av utländsk bakgrund så får du en klarhet vars politik ligger närmast kontakt med samhällets verklighet.
  I vissa partier är det naturligt med att förändra och påverka ifrån samhället är, att det behövs lite till lyhördhet om verkliga livet att det ej behövs gå ut så lång – för att vet hur det verkligen ligger till i vårt samhälle. Här ses också helheten, inte bara starta företag eller att komma in på arbetsmarknaden.

 4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Krister Klermalm (2011-05-25 01:15)
  Det är inte helt sant det du påstår utan det finns människor med utkändsk bakgrund inom alla partier. Att tro att den fd. röd/gröna alliansen är dom som bara driver frågor som gäller migration och invandring är att inte se klart på politiken. Att träffa medborgare är att göra politiken närvarande och det är bra för alla partier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.