Stora skillnader mellan kvinnor och män!

 

Statistiska centralbyrån (SCB) presenterar ständigt nya uppgifter och undersökningar. Nu har de tittat på hur lönenivåerna ser ut inom kommun, landsting och statliga arbetsplatser. Det är sedan tidigare en stor löneskillnad mellan kvinnor och män och den kvarstår . Ett positivt tecken är att den minskar. När man tittar på löneskillnader måste man ta hänsyn till att män och kvinnor fördelar sig olika när det gäller yrke, ålder, utbildning och arbetstid. Sedan 2004 har skillnaderna minskat men fortfarande har exempelvis en kvinnlig tjänsteman nästan 8000 kronor mindre i månadslön än en man i motsvarande position. Vi sill gärna påstå att vi lever jämställt men inte inom alla områden.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.