Ambulanssjukvård en viktig prioritet!

 

Vi vill alla känna tryggheten när något akut händer och jag ringer 112 så får jag hjälp. Ambulansverksamheten i Västerbotten har stor kompetens och hög kvalitet. Vad som är problemet är att resurserna inte räcker till för ha tillräckligt många ambulanser i vårt län. Det har varit mycket media kring SOS alarm den senaste tiden och därför blir ambulanssjukvården än mer i fokus.  Vi har ett stort problem i Umeå där vi har alltför få ambulanser och väntetider blir konsekvensen, i inlandet ser problemet lite annorlunda ut, där är transportsträckorna långa och det innebär att under många timmar är en ort utan ambulans. Vid dessa tillfällen blir det special lösningar varje gång behovet av ytterliggare en ambulans uppstår. Att satsa mer resurser i ett redan nu skuldtyngt landsting är en tuff uppgift, men den ambulanssjukvård vi byggt upp behöver fortsatt utveckling och det är viktigt för alla Västerbottningar.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Gunnar Andersson (2011-05-28 17:06)
    Att sänka skatterna löser inte detta problem, däremot finns utrymme för omrioriteringar och en total genomgång av landstingets medel. Sänkta skatter till dig och mig leder till ökad konsumtion vilket får positiva följdeffekter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.