Näringslivet är viktigt i Lycksele!

 

Det var kommunfullmäktige i Lycksele igår. De frågor som stod på agendan såg ut att bli mycket av en formalia genomgång. I stora drag blev det också på det sättet men en punkterna engagerade många av ledamöterna i fullmäktige starkt. Att skriva in i Lycksele kommuns mål och budget plan 2011-2014 att kommunen ska vara positivare till näringslivet var inte självklart. En av ledamöterna påstod till och med att stora delar av näringslivet i Lycksele är beroende av kommunen. Hur bemöter man ett sådant påstående?  Givetvis är kommunen en stor arbetsgivare men utan ett rikt och starkt näringsliv hade vi inte haft tillväxt i vår kommun. Utvecklingen i kommunen är viktig och vi kan inte omkullkasta de satsningar som är på gång. Vi behöver en positiv framtidstro i Lycksele
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

 1. Krister Klermalm

  Privatisera kommunerna!! Näringslivet är ju så viktigt att kommunerna borde privatiseras också.
  Skämt å sido så visst är det så att näringslivet är viktig att en kommun med invånare finns, lika mycket att kommunen är viktig att näringslivet ska finnas.

  Näringslivet söker både tillstånd och stöd ifrån kommunerna bland anant av infrastruktur av el och värme samt kommunikationsmöjligheter som med plogning av vägar.

  Visst privatisera allt ni även vård, omsorg och plogning mm så vad blir det kvar för en kommun att göra med sina medborgare? Många tjänster försvinner till det privata.
  Vill inte se olika inspektörer blir det.

  För att en kommun ska kunna ha tillväxt (något näringslivet smutsat ned ordet) behöver människor med livskvalite och arbets möjligheter (även företagande) samt investeringar ifrån näriongen själv ända upp till statlig nivå.

  Utbildning är också tillväxt för en kommun att överleva. Inga satsningar ifrån staten missgynnar det kommunens utveckling även med näringslivet såsom offentliga jobb etc.

  När ett etablering av ett företagsflytt eller ny start så avgörs vad kommunerna har för service mm. Utan denna tillväxt så backar näringarna att satsa i kommunen.

  Ska vi verkligen ha tillväxt inom kommunern så ska vi behandla medmänniskorna mycket bättre än vi gör. Innan vi kan föra vidare med en positiv framtidstro i Lycksele.

  Städ upp bland folk inom olika förvaltningarna också som missgynnar tillväxten. Av sitt tjänsteutövning missbrukar sin ställning att itne låta folket leva ett trägligt liv i framtiden på egna ben. Då ffår vi mindre rubriken om missförhållanden på boendena, frihetsberöving av tjänstemanna beslut etc. Detta tittar företagen också på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.