Mätbara mål ger utveckling!

 

Jag har tillsammans med min moderat utrikes kommitté besökt UNDP i Stockholm. En organisation under FN som koordinerar och ser till att de milleniemål som är tagna blir verkställighet. Det var ett intressant besök. Flera av de 8 milleniemål som är tagna har kommit långt i mål uppfyllelse och det visar att det finns möjlighet att förändra världen. I dag har 90% av alla barn möjlighet att gå i skolan, 80% av världens befolkning har tillgång till rent vatten. Om vi ger kvinnor utbildning i utvecklingsländerna ökar barnens chans till överlevnad i stor grad. Ett stort svenskt företag har satsat stort på att ge 50 000 kvinnor utbildning i norra Indien vilket har gett otroliga resultat bara på ett år. Att fokusera på några mätbara mål i världen gör inte att vi får demokrati och mänskliga rättigheter men det är ett steg i rätt riktning.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.