Varför inte göra det ordentligt?

 

Vi hann inte mer än avsluta riksdagsåret i förra veckan förrän vi öppnade det igen. Den stora frågan är vår sjukförsäkring. De reformer som genomförts har varit nödvändiga, det var (S), då i majoritets regering som började förändringsarbetet. Vi är världens friskaste befolkning men var då den med flest sjukdagar. Flera av de reformer som genomfördes blev inte helt bra och därför ligger nu en mängd förändringsförslag ute på remiss för att förbättra vår sjukförsäkring. Remisstiden är inom kort avslutad och då får vi ett bra underlag till ett förändringsarbete. Detta vill inte oppositionen i Riksdagen vänta på utan lägger själva ett antal förslag som inte genomgått samma remissförfarande. Varför denna brådska? Inom några veckor får vi svar från alla dryga 50 remissinstanser. Det måste vara bättre att göra en ordentlig översyn och förändring än att ta beslut som vi sedan måste ändra igen.

Elisabeth Björnsdotter Rahm

15 kommentarer

 1. Krister Klermalm

  Vad skiljers sig (S) då i majoriret starten av förändringsarbetet med sjukförsäkringen är att det inte körs över med remiss instanserna svar ifrån reformerna. Något vad ni gjorde och nu oppositionen säger stopp mot utförsäkringarna med faktiska sjuka etc.

  Visst är det nödvändigt med förändring med systemen dock inte ska folk ska bli än mer sjukare än innan reformen och ställa på bar backe.

  Ni kör över de drabbade igen med att vilja köra en vända till med förslagen era, till trots det finns redan underlag sedan tidigare ifrån instanserna som ni kan använda sig av. Tiden har inte de sjuka som far sig lidande med eran nedvärderande politik och falskspelande påståenden.

  Det är brådskande för de faktiska sjuka, något ni inte har empati med. Det har däremot oppositionen, jag tror att egentligen vill KD och FP det också bland partitillhörarna. Oppositonen bygger säkert sian förslag ur svaren ifrån remissinstanserna. Ni gjorde en översyn och gör det igen för att fatta beslut.

 2. Conny Forsström

  Det är bråttom för många människors väl och ve, JUST därför att ni hade så bråttom att införa en sjukförsäkring som snarare blev en utförsäkring. Därför är det så bråttom nu.

 3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Krister Klermalm (2011-06-27 12:05)
  Försäkringskassans statistik visar att 98% av alla som söker om sjukpenning också får det. Är man fortsatt sjuk efter de antal sjukdagar som finns i försäkringen ska man givetvis fortsatt även vara sjukskriven, det finns tydliga regler på det. Varför inte vänta tills efter den 1 juli då alla remiss svar kommer in och vi kan göra ett bra förändringsarbete i vår sjukförsäkring.

 4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Conny Forsström (2011-06-27 22:09)
  Vi var helt eniga över blockgränserna att en förändring i sjukförsäkringen var nödvändig. Vi kan inte förtidspensionera 140 personer dagligen och lämna dessa i utanförskap. Att alla förändringar blev bra är något vi nu ska förändra och då tycker jag det är bra att invänta alla remiss svar för att göra förändring på bästa sätt.

 5. Krister Klermalm

  Ni bara älskar statitisk och bryr er om den delen som inte är drabbade av eran sjukförsäkringsreform som dessutom ni höll en lögn för att få till jobbskatteavdragen.
  Skit i förbaksade siffrorna och titta in i ögonen på dessa som mår än sämre, blivit utförsäkrade och lever på sin partner för att inte stå bar backe inför soc, dessa som har blivit nekade till sjukersättningar trots massor läkarutlåtanden, de som har förolrat sina SGI får dem tillbaks dessa dagar. Det sparkar ni på och kör över med osanningar. Fy fan mer era fräcka fasoner.
  Ännu en slentriala fras ni använder er av som itne stämmer med verkligheten för de drabbade – ”Är man fortsatt sjuk efter de antal sjukdagar som finns i försäkringen ska man givetvis fortsatt även vara sjukskriven, det finns tydliga regler på det”.
  Att du har mage återigen kunna vara kall som ni verkligen är. Dessa drabbade har itne tid ens att vänta och det hade dem itne behövts ifall ni itne dolde PMet om sjukförsäkringen att altl som händer i systemen visste ni redan om.
  Så jävla kalla ni är.

  Nog vara det enigt överens at det behövde en förändring. Däremot skulle inte i den Socialdemokratiska majoritets regeringen kört över instanserna som ni gjorde och inte utförsäkra människor av den konsekvenser som ni genomförde.
  Tänka sig att du fortästter med erat spel om förtidspensions siffrorna som är inte riktigt sanna. Det förtidades 51 stycken personer dagligen inte 140.
  Och inte skulle desssa lämnas i utanförskap.
  Ni tror på erans egen retorik att de nhar blivit sann för er. Bästa sättet är av avsätta er ifrån maktställning redan till hösten.

 6. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Krister Klermalm (2011-06-30 09:01)
  Att vi behöver en bra sjukförsäkring är vi alla överens om. För att vi ska få det var vi tvugna att göra förändringar i den befintliga föräkringen, det var vi också överens om. All den statistik du använder är inte siffror som jag har sett, det är märkligt att vi kan ta fram så olika statistik. Vi väljer att se saker på olika sätt det är klrt och tydligt. Jag vill att människor ska känna sig respekterade och värderade för sin egen förmåga i vårt samhälle.Det är vad sjukförsäkringen är till för.

 7. Krister Klermalm

  ehöver en bra sjukförsäkring. Tyvärr så var det inte blocköverskridande överens med utslaget med era syften med försäkringen. Endast förändringar i den befintliga systemet att göras.
  Den statistik är hämtade av försäkringkassan egna uppgifter. Har du läst min senaste blogg så har du faktan där också.
  Det är precis tvärtom ni gör med människorna att inte känna sig respekterade och värderade för sin egen förmåga i ert sjukförsäkringreform och med arbetslinjen. Ni har verkligen en skevd in i de blå med verkligheten att var en som drabbads kräks över det ni gör med dessa som är drabbade.

 8. Krister Klermalm

  Vi har olika människosyn är uppenbar gällande på vilket sätt vi behöver en bra sjukförsäkring. Tyvärr så var det inte blocköverskridande överens med utslaget med era syften med försäkringen. Endast förändringar i den befintliga systemet att göras.
  Den statistik är hämtade av försäkringkassan egna uppgifter. Har du läst min senaste blogg så har du faktan där också.
  Det är precis tvärtom ni gör med människorna att inte känna sig respekterade och värderade för sin egen förmåga i ert sjukförsäkringreform och med arbetslinjen. Ni har verkligen en skevd in i de blå med verkligheten att var en som drabbads kräks över det ni gör med dessa som är drabbade.

 9. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Krister Klermalm (2011-06-30 17:33)
  Det är trist att du ser på en av våra bästa välfärdsförsäkringar på ett så negativt sätt. Det finns få länder i världen som har en så generös försäkring och det tycker jag är positivt. Att förändringar behövs är inget konstigt utan en följd av att vårt samhälle har förändrats sedan vi införde alla dessa reformer. Barnbidraget infördes 1947 och är nu på gång att förändras.

 10. Krister Klermalm

  Bittra sanningen är att jag inte har sett hur välfärdssystemen fungerar utan har upplevt så mycket brister och orättfärdigande som inte går jämsides med FN-s mänskliga rättigheterna.
  Har du följt min blogg så har du vetat mer om hur jag har haft det med dumheter som har låst fast mig, i min strävan att bli självständig med samma frihet som övriga arbetsamma befolkningen som har ett arbete.

  Varför berövas min faderskap av partisk grundutredning av andra parterns utsago i förtalande där modern mådde inte psykiskt bra?
  Varför har inte AF vettiga datorer samt arbetsplatser där vid att skriva ansökan?
  Varför hamnar jag i ekonomisk trångmål för att den folkbokförda kommunen inte vill utbetala försörjningsstöd på grund av en lågt elräkning?
  Varför förhindrar AF mig en UA anställning med tillsvidare anställning därefter av deras tjänstepersonal inte utför sitt jobb som denne ska göra, bara lovar av den ena efter det tredje löften.
  Det är jävla så mycket skit jag har fått trots att det inte är jag som är skulden till att jag är där jag är idag. Tack vare S och M politiken samt ingorerande och överkörning av cheferna.

  Jag tar mig fan mitt ansvar och gör min del till att göra åt min situationen så är det alltid fucken jävla välfärds facisterna som ställer till det för mig.
  Är då vår generösa försäkring rättsäkert för medborgarna, trygghet att få stöd att bli självständig, värna om det humana läget för den enskilde. Fucken heller att det är världs bäst av ett väl utbyggd socialförsäkringssytem..

  Det har inte ens hjälpt att komma med förslag och förbättringen till instanserna och fört fra mtill politikerna om allt möjligt till värdig välfärd värd som tryggt å säker försäkring. Jag blir jämnt överkörd av tjänstepersonalen.
  Ni vet fucken inget om vad ni konstruera för välfärd om ni itne lyssnar och respektera dessa som nyttjar faktiskt systemen. Nä ingorer och dölj PM mm, det är fan vad ni kan.

 11. ritu

  Jo, jag hör vad du, Elisabeth säger, men faktum är att du har ingen som helst verkligsankring i ditt sätt att tänka. Det kan inte hjälpas. http://resurs.ning.com/
  Läs och kommentera, vet jag!
  Hur många som redan tagit sitt liv p.g.a. systemet. Och vet du, jag själv hamnat mellan stolarna helt och hållet!
  Att beröva mig min dagpenning (och alla andras) är chockerande! Pengar behöver alla ha, även de som är sjuka! Jag har inte haft pengar sedan marsmånad och inte arbete heller, för att som alla andra sjuka så fick jag också veta av AF att de inte kan hjälpa mig till arbete. Tillägas ska att de inte försökte göra det, att hjälpa, fast de lovade.

 12. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till ritu (2011-07-04 02:40)
  Den dåvarnde (S) ledaren Göran Pehrsson tillsatte en utredning inom området socialförsäkringen. Han sa då att det system vi har i dag kommer att leda Sverige i konkurs och vi måste ändra systemet för att komma tillrätta med alla problem som finns. Den utredning som Anna Hedborg presenterade är i stort samma som vi byggt vidare på. Det innebär för mig att vi alla är överens om att en förändring var nödvändig. Nu finns det områden som behöver förändras igen på grund av att det inte blev riktigt bra och det kommer vi att göra. Vi vill göra förändringar på ett sätt och inte rusa iväg med förslag som inte är genomtänkta.

 13. Krister Klermalm

  Skillnaden är att med S styrd förändring skulle ha lyssnat på instanserna och skulle ha redan varit förändrad genomtänkt.
  Vissa alla var överens om förändring, dock inte på det sätt ni har gjort.
  Ni vill bara skjuta fram ansvartagandet ifrån er kring denna fråga. För det finns redan underlag nog infrån instanserna att ta till sig, samt lyssna på folket som nyttjar systemen.
  Något som ni är dåliga på utan kör över med eran politik.

 14. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Krister Klermalm (2011-07-06 11:12)
  Uppenbart är att du och jag aldrig kommer att vara överens i denna fråga! Jag tycker det talar sitt tydliga språk att den dåvarande (S) ledaren startade upp detta arbete och presenterade underlaget som vi fortsatt arbeta vidare på. Att tro att en (S) ledd regering skulle ha gjort en så stor reform förändring perfekt på en gång är att inte vara öppen för hur verkligheten ser ut.

 15. Krister Klermalm

  Så länge jag hör till dessa som inte kör över andras kritik och lyssnar till verkligheten så komemr vi inte vara överens.
  Visst startade S upp detta arbete, något vi är överens om. Med underlaget, gick det igenom remiss instanser, körde ni över svaren ifrån dessa. En (S) ledd hade lyssnat till vad svaren blev. Något som ni inte gjorde utan döljde detta i ett PM. Jag har itne skrivit om att en ledd (S) regering skule gjort en stor reform förändring per4fekt, Dock mycket mindre skada bland de enskilda som drabbats av eran sjukförsäkringsreform. Röd-gröna är öppen fortfarande för hur verkligheten ser ut, Därav det är viktigt att ändra några punkter i sjukförsäkringen idag. Något som inte behövs gå ut till remiss igen för svaren fins redan.
  Uppbenbart vill ni köra en vända till. Ni lyssnar inte till folket!! Skämmes!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.