Olika lösningar på integration

 

Jag har tillsammans med Nordiska Rådet varit på en rad studiebesök i Danmark och i Sverige. Temat för dessa besök har varit att se på hur man löst frågan med bostadsområden och integration. I Århus i norra Danmark har man byggt upp ett bostadsområde men 2400 likadana lägenheter i 32 likadana block. Här bor ca 7200 människor och 80% har invandrar bakgrund. Arbetslösheten är ca 50% och utbildningsnivån låg. Jag har besökt Rinkeby där man valt ett helt annat arbetssätt att få ungdomar att studera och få godkända betyg. Det pågår ett stort arbete i Århus att integrera detta område i resten av staden och sättet är olikt hur vi tänker i Sverige och det ska bli intressant att följa detta och se hur man lyckas.
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.