Hur får vi människor att stanna kvar?

 

Jag har gjort spännande besök på tre olika bostadsområden i Århus, Köpenhamn och i Malmö. Om jag säger att jag besökt Rosengård i Malmö förstår alla en av de gemensamma nämnarna med bostadsområdena. Det är inte bara att de är invandrartäta och har hög arbetslöshet och låga utbildningsnivåer, de har en väldigt stor in och ut flyttning också. Det är kanske det största problemet att lösa, hur får man människor att bo kvar i ett område. Här är historien om områdena väldigt lika, människor flyttar dit utan arbete och med låga inkomster. När de får ett arbete så flyttar de oftast till andra områden och i de tomma lägenheterna flyttar nya människor utan arbete. Varför vi besökt de olika områdena är på grund av att det pågår stora omfattande förändringsprojekt, det var dock intressant att se hur lika det ändå ser ut.
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.