Mänskliga rättigheter hela dagen!

 

 

Mänskliga rättigheter och Exportfrämjande åtgärder, hur går det ihop. Det är temat på en av de två paneldebatter jag ska vara med på i dag. Hur ska vi få ett genomslag för att företag som exporterar till andra länder också ser att man respekterar de mänskliga rättigheterna i landet. Genom de olika exportorgan vi har i Sverige finns krav på att de mänskliga rättigheterna i landet ska uppfyllas men det har varit svårt att kontrollera detta och det finns i dag inget krav på återrapportering. Det är svåra frågor men även väldigt viktigt att de kommer upp till debatt

Direkt efter denna debatt ska jag vidare och debattera unga kvinnors rätt i Sverige och den problematik som finns med våldtäkter och övergrepp i Sverige.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.