Vi kan aldrig acceptera människohandel!

 

I media läser vi om den Trafficking härva som nu nystas upp i Göteborg  och många inblandade ställs inför rätta . Detta är ett stort problem i världen och det är därför viktigt att försöka se hur vi kan förändra den människohandel som pågår runt om oss.
Sveriges utvecklingssamarbete är inriktat på fattigdomsbekämpning då människohandel i stor utsträckning kan ses som en konsekvens av fattigdom, särskilt bland unga och kvinnor. Att bekämpa människohandel blir därför en fråga om att bekämpa fattigdomens orsaker: dålig tillväxt, ojämn resursfördelning, social otrygghet samt brist på jämställdhet, demokrati och mänskliga rättigheter. Kan vi öka kunskapen och förbättra livsvillkoren för människor är risken inte lika stor att de utnyttjas i trafficking. Eftersom offren ofta luras in i människohandeln med löften om ett bättre och mer värdigt liv någon annanstans behöver vi fortsätta driva en politik som riktar in sig på att kvinnor ska ha samma rättigheter som män och att samhällen byggs upp i demokratisk anda som värnar sina medborgares mänskliga rättigheter.
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.