Kvinnojourerna behövs!

 

Jag läste en artikel i Svenska Dagbladet i går om kvinnojourernas verksamhet i Sverige. Detta är ingen enkel fråga och det ser väldigt olika ut i vårt avlånga land. Många kommuner har inte en kvinnojour och många är uppbyggda på stora delar ideell verksamhet. Vad som är det stora problemet är att på grund av de stora skillnaderna mellan våra kommuner så blir kraven på kompetent personal också väldigt olika. Det finns kvinnojourer med välutbildade personer som arbetar dagtid men nattetid är det frivilliga som ställer upp och arbetar, det finns kvinnojourer som enbart bygger sin verksamhet på frivilliga. Det finns en socialtjänstlag som styr detta och ger tydliga direktiv hur verksamhet ska se ut. Jag kan hålla med artikelförfattaren att det är bra med alla satsningar men vi måste se till att de gör mest nytta.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.