Moderatkvinnorna i Åsele!

Det går inte att missa ett årligt återkommande evenemang nämligen Åsele marknad. Lördag är Moderatkvinnornas dag i Åsele och självklart är jag där. Jag är glad att vi är många som kan hjälpas åt att bemanna vårt Moderat tält alla dagar, Antalet besökare under dessa fyra dagar är otroligt stor och det är positivt för en liten kommun som Åsele. Ansvariga räknar med att nästan 150 000 människor ska besöka Åsele under marknadsdagarna.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

7 kommentarer

 1. Krister Klermalm

  Jag vill få svar ifrån er: – Vill Moderaterna att Sverige ska vara ett land där alla efter sin bästa arbetsförmåga (oavsett det är 15-100%, även i en rehabliteringskedja) vill och kan arbeta ska ha ett jobb?

  Vi kan göra detta med ordning på ekonomin och förvalta resurserna annorlunda. Frågan är ifall Moderaterna är med på detta!?

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Krister Klermalm (2011-07-15 17:17)
  Det Moderaterna har gått till val på är en arbetslinje som innebär precis det du säger att så många som möjligt ska ha ett arbete efter sin egen förmåga. Det är viktigt utifrån många aspekter. Du har helt rätt att en arbetslinje leder till en ordnad ekonomi och att vi kan förvalta våra resurser på rätt sätt. Jag tycker det är vikigt att känna sig behövd i ett samhälle och ett sätt är att ha ett arbete att gå till.

 3. Krister Klermalm

  Hur kommer sig att ni driver en politik som utförsäkringar folk av omrimliga skäl att kunna arbeta av kronisk sjukdomar mfl?
  Har konstruerat direktiven inom FK och AF som inte leder till god hälsa eller främjar välbefinnaelse i lugn å ro tillfriskna tillbaks till att kunna arbeta. Samt kör med ert egna bidragslinje av fas sysselstänningarna, bidrag som bidrag hör ni!

  Ni kör med utan skrubbler i ordning på ekonomin – det är ändå överskott inom olika socialförsäkrings systemen. Det är oansvarig ekonomisk förvaltning på resurserna som itne går till de som behöver försäkringarna.

  Det är precis tvärtemot ni gör här att förvalta våra resurser på rätt sätt. När ni tvinga i system folk ut i arbete trots sin sjukdom. Ja visst bättre rehablitering dock inte med vilka metoder som helst.
  Nu blir de mest sjuk än mer sjuka lika så de fattigare befolkning i vårt land har det svårare ekonomiskt.

  Vid ett arbetsmarknadspolitisk åtgärd kan du känna dig behövde. Det gör inte för de som kan ta ett ordinarie jobb efter sin förmåga så är inte bidrag dem vill ha utan ren lön. Något skillnad.
  Ett arbete at gå till ska innebära en lön, och en politisk åtgärds syselsättning ersättningar. Detta göra ni absolut ingen skillnad på som vi andra ser det.

  Tragiska är att ni inte kan erkänna hur galet drev ni kör med människorna som drabbads.

 4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Krister Klermalm (2011-07-15 18:13)
  Vi är inte överens när det gäller vissa frågor det är klart och tydligt! Den politik som vi driver är en politik för hela Sverige och för alla människor. Det finns människor som har det tufft i vårt samhälle och det har det funnits oavsett vilken regering vi haft. Det är ingen enkel fråga att lösa. Just nu förändrar vi vår socialförsäkring för att förbättra ytterliggare för de som har det svårt. Rehabilitering är viktigt för att kunna hitta sin egen arbetsförmåga. Dom som är sjuka ska vara sjukskrivena. Av alla de som söker om sjukförsökring så får 98% ersättning från försäkringskassan. Det ser väldigt olika ut i vårt land.

 5. Krister Klermalm

  Det räcker för dig at ta av blå solglasögonen så blir klarare att vi inte är överens på vissa frågor där jag har poängen på min sida.

  Resten av raderna behöver jag inte replikera för dessa är bara maschara över skavankerna av sliten skal över brister och fel ni för och driver fram.

  Hur kommer sig att ni driver en politik som utförsäkringar folk av omrimliga skäl att kunna arbeta av kronisk sjukdomar mfl?
  Har konstruerat direktiven inom FK och AF som inte leder till god hälsa eller främjar välbefinnaelse i lugn å ro tillfriskna tillbaks till att kunna arbeta. Samt kör med ert egna bidragslinje av fas sysselsättningarna, bidrag som bidrag hör ni!

  När ni inte vill ta ann remissinstanserna svar och skjuter fram ändringar, bland annat vid senaste röstningen av sjukförsäkringen. Dessa ändringar som behövs ändra i sjukförsäkringen kunde göra innan det skulle genomföras. Nä så bråttom det var att få igen, inte nu då det behövs ändras. Nonchalant.

 6. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Krister Klermalm (2011-07-15 19:10)
  Alla de nya förändringar som ska genomföras i sjukförsäkringes systemet har varit ute på remiss för att vi ska få så bra förändringar som möjligt. Att ha bråttom är att göra som oppositionen gjorde att pressa igenom ett beslut samma dag som alla remiss svar kom in. När sjukförsäkringsdagarna tar slut blir de flesta som är i behov av sjukförsäkring omförsärkrade i systemet igen. Vad som är problemet för oss i en liten kommun är att det är svårt att hitta arbetsplatser som passar om du har en väldigt specifik arbetsförmåga.

 7. Krister Klermalm

  göras, oj så hemmkt att inte kunna genomföra det. Så körde ni då över remissinsanser för att få beslutfatta det.
  Mage sedan i döljandet av ett PM om sjukförsökringens konsekvenser.
  Detta beteende är societets fasoner – ”Nä inte kan vårt barn har gjort något dumt eller fel, det måste vara de lägre å dåliga barnen som gjorde busstrecket”. Mönstrena känns igen inom politiken.

  Underlaget ifrån förra remiss omgången kunde ni ha tittat på under första halvåret i år och gjort ett förslag på det för fortare hantering för de drabbades situation.
  Vissa punkter i nuvarande form var av arten för mänskliga rättigheterna att behandla människorna på det sätt som görs nu. Något ni avfärda i nonchalant manöver.
  Vilken värld lever du i?! Inte i verkligenn – konsekvenserna av omförsäkringen blundan ni bort återigen för hur det blir för dessa sjuka. SGI har dem inte kvar, visssa måste få dagar till försäkringen.

  Tänka sig att jag själv har en specifik arbetsförmåga och fann ett företag som tog hjärtligt emot mig. Då hanterade Arbetsförmnedling med anställnings möjligheten så krass dåligt att jobbet förspilldes. Jag hade tur i min hand, AF tog bort den vinsten ur min hand.
  Visst är det svårare i en liten kommun att hitta arbetsplatsen som denna. Detta är arrogant ifall det inte blir tillsägelse på skarpen hos Arbetsförmedlingen samt se till att det blir fason med direktiven som skapar arbeten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.