Exportkrediter och Mänskliga rättigheter

 

Exportkrediter är inte ett enkelt ämne att debattera, speciellt inte om man ska koppla ihop det med Mänskliga rättigheter. Amnesty och Diakonia har nyligen publicerat en rapport om problemen med att vi är ett exportberoende land och samtidigt respektera det egna landets Mänskliga rättigheter. Jag tycker det är viktigt att Sverige finns med på svåra marknader för att på så sätt bygga upp ett bättre samhälle vi bidrar dessutom till att skapa ekonomisk utveckling och handel och förutsättningar för demokrati och mänskliga rättigheter. Det är ett av våra bidrag till det egna landets demokratiuppbyggnad.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.