Hur ska man komma överens?

 

Under min vecka på Almedalen i Visby debatterade jag situationen i Västsahara. Det var en bra debatt och grunden i denna fråga är vi alla överens om. Vi måste se till att Västsahara får genomföra en folkomröstning om hur landets fortsatta framtid ska se ut. Jag har efter min debatt fått många telefonsamtal om denna viktiga fråga och det är inte en okomplicerad fråga att lösa. Så länge Marocko som ockuperar Västsahara sedan 35 år tillbaka inte kan ge landets kvarvarande innevånare samma rättigheter som den Marockanska befolkningen är det svårt att kunna komma vidare i frågan. Det pågår diskussioner mellan de berörda parterna men det är svårt att enas.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.