2012, året för aktivt åldrande

 

Vi möts ständigt av utmaningar och ibland är vi redo att möta dom och i vissa lägen får vi handla mer akut. Jag har tidigare tagit upp om den demografiska utmaningen vi står inför i Norden. Detta är en utmaning som vi förhoppningsvis kommer att kunna hantera men det krävs ett samarbete mellan alla länder i Norden i första läget för att hantera den. I slutet av juni träffades de nordiska social-och hälsoministrarana för att diskutera hur ett aktivt och friskt åldrande ska se ut. Vi vet att vi blir äldre än tidigare och vi blir dessutom friskare och har större krav på ett aktivt åldrande. Nästa år  2012 är utsett till det europeiska året för ett aktivt åldrande. Planerna är många och jag er fram emot den rapport som jobbas fram.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. annlouise hansson

    Nyss hemkommen från en resa i underbara Norrland. Men vad jag har hitintills kunnat läsa ger du ingen kommentar om det fruktansvärda som skett i Norge? Jag frågar eftersom du sitter i Sveriges riksdag.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till annlouise hansson (2011-07-25 22:39)
    Sveriges riksdag och regering har genom talmannen och vår statsminister uttryckt vår sorg och medkänsla med det norska folket i denna fruktansvärda tragedi. Jag vill inte bidra till ytterliggare spekulationer och det hjälper inte något i denna tragedi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.