Integration och politikutveckling!

 

Integration är en laddad fråga och det har skett mycket i frågan under de senaste åren. I Moderatkvinnornas styrelse har vi utsett arbetsgrupper för att politikutveckla frågor och jag är ansvarig för gruppen integration. I slutet av juni besökte jag Danmark och vi diskuterade integration och dess utmaningar och en fråga kom fram som vi inte alltid diskuterar när det gäller integration. Kvinnor är de som blir kvar i hemmet när man kommer till ett nytt land. I många länder är det kvinnan som sköter hushåll, jordbruk och många andra sysslor vilket innebär långa promenader för att komma dit man ska. När man kommer till ett nytt land med nya förutsättningar men ofta med samma matkultur leder det till nya sjukdomar och konsekvenser. Här finns det många utmaningar att lösa och det är en av ingångarna i den politikutveckling vi ska driva.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.