Hjälpmedel till diabetiker!

Som riksdagsledamot har jag fått ett antal mail den senaste veckan från oroliga människor som tar upp frågan som cirkulerat i media att de ska få betala sina insulinpumpar själva. Oron bottnar i den omprövning som Tandvårds och läkemedelsförmånsverket (TLV) genomför av flera förbrukningsartiklar i förmånssystemet, däribland insulinpumpar. Nu går man ut från Sveriges kommuner och landsting SKL och försöker lugna alla orliga människor. Det kommer inte att bli någon förändring i kostnaderna som det ser ut nu. Jag tycker det är ett klokt beslut och en stor lättnad för alla de människor som är i behov av en insulinpump.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

5 kommentarer

 1. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Alejandro Caviedes (2011-08-18 12:55)
  Beslut i denna fråga ligger inte på regeringen. det är som jag skrev i mitt inlägg Tandvårds och läkemedelsförmånsverket (TLV) som tar dessa beslut. Det är bra att insulinpumpar till diabetiker fortsatt är kostnadsfria. Vad man kan ifrågasätta är att många andra hjälpmedel inte är kostnadsfria men det kanske är för få som protesterar.

 2. Jan-Erik Vahlström

  aha…så det är tandvårds och läkemedelsförmånsverket (TLV)som eväldigt beslutar om försämringar. I så fall borde ju regeringen vakna. Ett exempel till är teststickorna som finns för att kolla blodsockret. Dessa får man numera bekosta alldeles själv. Skillnaden mellan ditt(M) och mitt synsätt är att dom som drabbas av sjukdom inte dessutom skall behöva drabbas ännu hårdare ekonomiskt

 3. Moffajinko

  Teststickor för att kolla blodsocker får även DU Jan-Erik gratis, när läkare ordinerar dom via recept! Om Du vill kolla på eget bevåg så får Du betala själv. Har Du fått diagnosen diabetes, så är läkemedlen fria!
  Så Ditt synsätt är helt fel!!! Mvh från en som har dibetes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.