Kvinnans betydelse!

 

I mitten av juni besökte jag tillsammans med Nordiska Rådet två bostadsområden i Danmark och Rosengård i Malmö. Vi har till uppgift att försöka se likheterna i Norden när det gäller bostadsområden där det är stora problem och även försöka se möjligheter till förändring. Det är en svår uppgift och att hitta lösningar gör vi inte så här enkelt. En sak som vi är överens om i gruppen är att kvinnans roll måste stärkas eftersom många kvinnor fastnar hemma utan möjlighet att lära sig språket, utan att komma ut på arbetsmarkanden och det sociala umgänget är väldigt snävt. Ett område i Danmark hade satsat på ett café endast för kvinnor och det var en positiv satsning.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.