Överbeläggningar på våra sjukhus!

 

Arbetsmiljöverket ställer krav på arbetsmiljön inom sjukvården. Nu tittar man på överbeläggning på vårdavdelningar och det är inneburit att två sjukhus i Skåne får betala dryga böter för att sjukhussängarna är felplacerade. Jag tycker det är positivt att arbetsmiljön uppmärksammas och att det får konsekvenser när man har brister. Är detta rätt sätt att lösa problemet inom sjukvården? Mycket har förändrats och många diagnoser behöver i dag inte vara inneliggande på våra sjukhus, Det innebär att de patienter som ligger på våra sjukhus är allvarligt sjuka , de som behöver mest omvårdnad. Att göra som många landsting och regioner gör och spara på medarbetare kommer inte att lösa problemet med överbeläggningar på våra sjukhus.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Jan-Erik Vahlström

  Att miljöverket ryter till är ju bra. Bättre hade varit om denna regering hade sett till att skapa resurser till vården istället för alla jobbskatteavdrag

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Jan-Erik Vahlström (2011-10-07 02:15)
  Det ser väldigt olika ut bland våra landsting och regioner. Det finns många som har en budget i balans men tyvärr är det desto fler som inte har det, prioriteringarna ser också olika ut när det gäller att satsa pengar på det som är sjukvård eller andra områden. Det vår regering skulle ha gjort i ett tidigt skede var att ge tydliga riktlinjer och ramar för hur primärvården ska se ut istället för att varje landsting själva får fylla ramarna med verksamhet. Det skapar en orättvis primärvård i vårt land och det är viktigt att vi har en bra första linjens sjukvård för att i slutändan spara pengar till de som verkligen behöver resurserna bäst.

 3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till John (2011-10-13 20:12)
  Mycket av ekonomi sitter i prioriteringar. Att tro att man sparar pengar på att minska antalet medarbetare är inte alltid rätt väg att gå. Jag tycker frågan är intressant- Vem avgör om ett landsting fått de resurser som behövs?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.