Patientsäkerhet eller besparing?

 

Landstinget presenterar en plan att få ekonomin i balans, ett intressant förslag på många sätt och jag har svårt att se var de stora besparingarna ligger. Vad som är ännu mer intressant är att (V) väljer att kliva av samarbetet med den styrande majoriteten. Ett av de förslag som finns är att lägga ner ambulansverksamheten i Malå och Åsele. Det kommer att innebära ett större tryck på Lycksele ambulansstation som är den största ambulansstationen i inlandet. Dagtid finns två ambulanser i Lycksele varav den ena i princip alltid är på transport till och från Umeå. Det lämnar en ambulans som ska serva Lycksele, Åsele och Malå. Det är intressant hur besparingen ska se ut och framförallt hur patient säkerheten kommer att bli.  
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.