Vilka signaler skickas tillbaka?

 

Sverige har ett generöst bistånd och det innebär att vi kan bidra till utveckling av många länder inom flera områden. Jag skrev i måndags ett inlägg om vår stora invandring och det är också intressant att se hur mycket våra invandrare ger tillbaka till respektive hemland. Många invandrare skickar pengar till sin kvarvarande familj i hemlandet, s.k remittering och den summan motsvarar mångmiljard belopp. Jag tycker det är viktigt att inte bara titta på hur mycket pengar som skickas tillbaka till sitt hemland, det är också viktigt att se vilka signaler och värderingar som skickas tillbaka. En genomtänkt och välgenomförd integration ger betydligt fler signaler om betydelsen av ex. jämställdhet och demokrati uppbyggnad. Det ger signaler om att det går att förändra. Det är viktiga signaler.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. Mr Sound ***

    Vilken är denna genomtänkta och välgenomförda integration du syftar till? Att invandrare skickar pengar till sina anhöriga eller att utanförskapsområden ökar? Arbetslösheten ökar i invandrargrupper? Kriminaliteten ökar?

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Mr Sound *** (2011-10-20 13:39)
    Att remitteringarna är stora är posiitvt. Det ger människor i det egna hemlandet en större ekonomisk trygghet. Arbetslösheten är stor bland våra invandrare men det har skett förändring sedan vi införde etableringsreformen för snart ett år sen. Kriminaliteten är också stor och mycket beror på låg utbildningsnivå och arbetslöshet. Det är därför det sker stora satsningar inom just dessa områden.

  3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Mr Sound *** (2011-10-20 13:39)
    Att remitteringarna är stora är posiitvt. Det ger människor i det egna hemlandet en större ekonomisk trygghet. Arbetslösheten är stor bland våra invandrare men det har skett förändring sedan vi införde etableringsreformen för snart ett år sen. Kriminaliteten är också stor och mycket beror på låg utbildningsnivå och arbetslöshet. Det är därför det sker stora satsningar inom just dessa områden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.