Infrastruktursatsningar!

 

Den 19 oktober beslöt EU äntligen att E12 ska få TEN T status. En otroligt positiv signal som innebär att hela vägsträckan nu finns med på Europa kartan och det underlättar investeringar längs hela väg sträckan. Att i detta sammanhang även lyfta upp behovet av en väl fungerande färjetrafik över Kvarken är otroligt viktigt. Det är även av stor vikt att Norrbottniabanan nu finns med som en prioriterad infrastruktur satsning inom EU. En fond är inrättad där det finns pengar att söka till satsningar inom infrastruktur som innebär ett europeiskt mervärde. Vi lever i en allt mer globaliserad värld och det innebär att nya handels leder och nya länder växer fram och vi ser redan nu ett stort behov av bra infrastruktur i vår region.   

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Bert Sandström

    Hej Elisabeth
    När nu E 12an fått den statusen så tycker jag att korsningen i Vännäsby ska ändras. E 12an är nog den enda E väg stom har stopplickt mot en länsväg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.