Hur tänkte ansvariga inom landstinget ?

 

Det är inte bara i Västerbottens inland som det pågår debatter om Ambulanssjukvården. All forskning och studier som är gjorda är eniga om det självklara!  Om du råkar ut för en olycka eller akut sjukdom så ökar chans till överlevnad om du snabbt kommer under vård. Att verkställa beslutet om neddragning av ambulansresurs i Malå och Åsele  kommer att förlänga väntetiderna dramatiskt för innevånarna i dessa kommuner.   Jag blev väldigt orolig när landstingets högsta politiker Peter Olofsson (S) står i TV och påstår att ”om vi tar bort ambulanserna i Malå och Åsele så ökar tillgängligheten på ambulanser i hela Västerbotten”. Hur tänkte han nu?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

  1. Leif

    Ungefär som när ni lät privata företag, som måste gå med vinst, komma in i vården. Politiker är ett pack som inte tänker klart

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Leif (2011-11-16 10:41)
    Det är intressanta jämförelser du gör. Det finns kommunal/landstings driven vård som inte fungerar och det finns privat vård som inte fungerar. Det finns inga skillnader där. Att riskkapital bolag plockar ut stora vinster är inte OK och det inrättades en stopplag mot det för drygt två år sen men det finns kryphål i den lagen som nu ska åtgärdas. Att försämra Malå och Åsele bornas tillgänglighet till ambulans finns inget försvar för och det finns inget att jämföra med.

  3. Nisse

    Att inga förstår! Nedläggning av abmulansen är givetvis nedläggning av inlandskommunerna! Det finns inga barnfamiljer som flyttar till en kommun med sådana brister i sjukvård och säkerhet. Och de gamla kommer att snabbt avlida, för de får ingen vård i adekvat tid för sina krämpor. Vården spara in dyra hyrläkare. Omänskligt med sant.

  4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Nisse (2011-11-20 14:04)
    Om detta beslut genomförs kommer det att få väldigt negativa konsekvenser. Jag hoppas fortfarande att med stor påtryckning från en rad organisationer och oroliga Västerbottningar att det finns möjlighet att påverka en förändring. Det kan inte vara så att människor ska behöva avlida på grund av dåliga beslut för att man ska ändra sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.