Kvinnors betydelse i fredsuppbyggnad!

 

I går lyssnade jag på ett seminarie med Margot Wallström som är FN:s speciella sändebud mot sexualiserat våld i konflikter. Hon visade en dokumentär om sitt arbete och det var en otroligt gripande beskrivinng om vilka ofattbara övergrepp som begås mot kvinnor och barn i konfliktdrabbade länder. Seminariet lyfte fram betydelsen av att agera och inte blunda inför händelser och att våga sätta ner foten och kräva repressalier för de som begår brott. Att använda våldtäkt som ett vapen i krig är ett lika stort brott som något annat. Det är också viktigt att lyfta fram FN:s resolution 1325 som handlar om kvinnor ,barn och säkerhet. Resolutionen handlar om hur vi ska arbeta för att lyfta fram kvinnors betydelse i fredsprocessen. 

 Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.