Spännande projekt !

 

Jag träffade ansvariga från UNICEF förra veckan och fick en ingående beskrivning av deras otroliga arbete. En av mina ansvarsområden inom Utrikesutskottet är Mänskliga rättigheter och främst rättigheter för  kvinnor och barn. Organisationen bedriver en rad projekt runt om i världen och många av dessa projekt är inriktade på att i fattiga utvecklingsländer informera kvinnor ute i byar på landsbygden om betydelsen av att skicka sina barn till skolan. En av de metoder de använder är att när kvinnorna följer sina barn till skolan så erbjuds även kvinnorna utbildning medan de väntar på sina barn. Organisationen beskrev en rad olika utvecklingsprojekt och det finns stort behov av allt som görs.   

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.