Gränshinder försvinner

 

Att se över gränshinder och hitta lösningar som gagnar alla oss Nordbor är en viktig uppgift för Nordiska Rådet. Socialförsäkringar och arbetslöshetsförsäkringar ställer till en rad problem för gränspendlare i Norden. Nu föreslår en utredning bland annat att man ska få längre tid på sig att gå med i en a-kassa och att åldern för medlemskap i en a-kassa ska höjas. Det finns även förändringar när det gäller studenter inom de nordiska länderna och att man ska ha rätt till sjukersättning under pågående studier i ett nordiskt land.  Vad som fortfarande är ett hinder är till exempel föräldraförsäkring mellan de Nordiska länderna där står vi långt ifrån varandra.
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.