Debatt om internationell samverkan!

 

I dag har jag debatt i kammaren om Internationell samverkan. Det är ett intressant betänkande eftersom det omfattar stora delar av den utrikespolitik vi bedriver i Sverige och sätter även fokus på att vi som enskilt land är beroende av våra Nordiska grannar, EU och alla de övriga organisationerna vi finns representerade ibland. Just nu pågår en stor bistånds konferens i  Busan i Sydkorea och här diskuteras hur vårt bistånd ska bli mer effektivt och hur vi även ska kunna engagera privata aktörer i vårt bistånd. Flera av de länder som tidigare varit mottagarländer av bistånd är nu givarländer och det lyfter fram betydelsen av att med internationell samverkan uppnår vi förändring.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.