Fredriks jul tal!

 

Vår statsminister höll sitt årliga jultal i måndags. Ett jultal som starkt lyfte fram en av de frågor jag arbetar med och det handlar om Våld i nära relationer. Förra året anmäldes drygt 27 000 fall av misshandel av kvinnor över 18 år.  Vad som är det betydelsefulla nu är att regeringen vidtar åtgärder för att minska detta stora samhällsproblem. Den informationskampanj om brott i nära relationer som pågått under året har gjort att antalet anmälningar ökat. Några av de satsningar som statsministern lyfte fram var att det kommer att avsättas mer pengar till kvinnojourerna runt om i landet och det kommer att avsättas medel för öka kompetensnivån för de som arbetar med dessa vålds frågor. Det är viktig att alla instanser tar sitt ansvar för att hjälpas åt att förbättra den rådande situationen

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Bo

  Våld i nära relationer förekommer oavsett kön, sexuell läggning och etnicitet. Jag blir förbannad på att Fredrik R köpt feministernas ideologi och förklaringsmodell. Mer pengar till kvinnojourerna innebär att feminister göds vidare av bl.a M och denna ideologiska kortslutning måste stoppas!

 2. marino carlsson

  Kunde inte undgå att läsa rubriken som Fredrik Juls tal men fann ingenstans i texten vad Fredrik Hjul har sagt. Tittar sedan på rubriken än en gång och läser då rätt 😉

  Hoppas ni lägger krut på detta. Det gammeldagsa medborgargardet skulle få bota rättvisa på våldet mot kvinnan. Kämpa på!

 3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Bo (2011-12-21 14:57)
  Du har helt rätt att det förekommer våld i nära relationer oavsett hur den ser ut. Det finns kvinnor som slår sina män, det finns samkönade relationer där misshandel förekommer. Tyvärr är det betydligt vanligare att män misshandlar kvinnor och även så svårt att det dör 15-20 kvinnor varje år i Sverige. Kvinnojourerna behövs, det gör mansjorerna också. Män för jämställdhet gör ett fantastiskt arbete. Det handlar om att arbeta på bred front för att komma någonstans med detta stora samhällsproblem.

 4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till marino carlsson (2011-12-21 18:37)
  Ibland blir det rätt kul om man läser lite för snabbt. Detta är ett jätte stort samhällsproblem som det pågår mycket arbete kring. Västerbotten är ett av de framståenden polisdistirkten i Sverige när det gäller att arbeta med våld i nära relationer. Man har en otroligt aktiv organisation och det är positivt för oss som bor här. God Jul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.