Folket höjer sina röster!

 

Det som sker i dagens Ryssland är intressant. Trots tidigare förbud mot regimkritiska demonstrationer höjer nu det ryska folket sina röster och går ut i stora demonstrationer mot  de styrande i Ryssland. En del drar paralleller till ”den arabiska våren”, som fällt regimer i flera länder i år, men till skillnad från i Nordafrika fanns det i Ryssland en mer formell utlösande faktor. Valet till duman i början av december dömdes ut av oberoende röster i hela världen, och utlöste spontana otillåtna demonstrationer som sedan övergick i bredare protester. Eftersom jag var en av de oberoende observatörer på plats i Ryssland under valet förstår jag att det ryska folket vill protestera

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.