Farväl av en diktator!

 

Jag såg på nyhterena  begravningsprocessionen efter Nordkoreas förra diktator Kim Jong-Il.  I Nordkoreas huvudstad Pyongyang stod människorna tätt tillsammans för att ta farväl av den avlidna förre diktatorn och samtidigt välkomna hans son Kim Jong-Un till tronen. Eftersom rapporteringen inifrån landet är begränsad  är det svårt att ha åsikter om ett skifte på tronen i landet kommer att innebära någon förändring.  Men någon stor förändring i landet tror experterna inte kommer att ske då makt strukturerna är väldigt starka och svåra att förändra.  
Nordkorea är världens mest stängda land och den lilla information som ändå läcker ut talar om fruktansvärda brott mot mänskliga rättigheter och ett hårt styrt folk i stor nöd.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Ann (2011-12-29 13:27)
    Nord Korea är världens mest slutna land. Det vi göra är att skapa uppmärksamhet kring situationen som råder i landet. Detta måste göras på alla plan. Ju fler som visar på att omvärlden inte acceptrerar ex. brott mot mänskliga rättigheter desto mer ökar trycket på Nordkorea. Amnesty och liknande organisationer gör ett stort arbete med att få fram information om vad som händer och agerar efter det. Jag har svårt att se att en förändring kommer att få snabbt men omvärlden måste ställa krav.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.