Nya krav mot nätmobbing!

 

Grooming eller som det heter på fritt översatt svenska sex trakasserier på Internet är sedan 1,5 år tillbaka straffbart. Tyvärr har det varit svårt att fälla någon person för detta men nu finns ett antal fällande domar för just grooming. Nu kommer Datainspektionen med nya krav att bekämpa nätmobbing. Det är många som i dag upplever sig mobbad eller kränkt via nätet och problemet har vuxit i takt med vårt allt större bruk av Internet. Ett av problemen med att bekämpa nätmobbing är att två lagar kolliderar, yttrandefriheten och den personliga integriteten.   

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Leif

    Tycker även politikers förtryck mot dom svaga i samhället borde vara straffbart. Felet är ju att man skulle behöva bura in alla från Alliansen. Men hey, världen skulle bli mindre hård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.