Gemensamma asylregler inom EU!

 

Det pågår diskussioner inom EU om en gemensam överenskommelse när det gäller asylpolitik.  En av anledningarna till denna diskussion om gemensamma regler är den stora flyktingström som uppstod i och med oroligheterna i Nord Afrika. Sverige avsätter ytterliggare pengar till Migrationsverket under nästa år för att  kunna hantera alla ärenden snabbare. Migrationsdomstolarna kommer även att få fler mål så inrättandet av den fjärde migrations domstolen är nödvändig.  Var den kommer att placeras är inte beslutat än men troligtvis under våren kan vi få ett beslut om placeringsort.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Maria

  Hela Sveriges migrationspolitik blir ett lotteri för de asylsökande. Många (de flesta) saknar id-handlingar, vilket leder till att det är omöjligt att veta vilka de är. Jag anser att man borde spara pengar genom att lägga ned migrationsverket och istället lotta inresetillstånd vid gränset. Att lita på fru Fortuna är mer humant än att kastas mellan hopp och förtvivlan under många år i asylprocessen.

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Maria (2011-12-30 13:30)
  Det är ett problem med Id handlingar. Tyvärr är det många som dessutom själv gör sig av med sina handlingar för att göra det svårare att bli hemskickad igen. Jag tror att vi skulle få ett totalt kaos om vi inte hade Migrationsverket som styrde upp ex. kvotflyktingar och allt annat kring den flyktingström som vi har.

 3. Jonas

  Det finns bara en lösning på den illegala invandringen, förlåt, ”papperslös flykting” heter det ju numera på Orwellspråk.

  Lösningen är omedelbar utvisning för de som inte kan identifiera sig vid gränsen. Detta kommer att sprida sig som en löpeld och mycket snart kommer ingen att ens försöka längre eftersom det inte lönar sig.

  Då först kanske vi kommer att få en rättvis flyktingpolitik, dvs de som verkligen kan visa att de är legitima flyktingar kommer också att bli behandlande som sådana.

  Tyvärr kommer detta aldrig att hända eftersom vi i Sverige numera har förlorat allt vad integritet och sunt förnuft heter.

  Tacka bl.a. 70-talets flum för det.

 4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Jonas (2012-01-08 09:46)
  Det är ett stort problem när flyktingar som kommer hit inte har Id handlingar. Många är födda i ett flyktingläger och hemlandet har bristande eller ingen dokumentation över sina medborgare. Dessa människor har samma problem oavsett vilket land de söker sig till. Jag tycker det är viktigt att EU har gemensamma regler för att inte vissa länder får dra tyngre lass än andra. Vi har en bra migrationspolitik men det finns förbättringsområden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.