Oacceptabel utveckling att inte flickor ska få utbildning!

 

Diskussionerna har varit många om vår närvaro i Afghanistan. Hur kommer utvecklingen av landet att se ut när vi lämnar över till landets polis. Den stora farhågan är att den extrema talibanrörelsen kommer att ta över och skapa strikta lagar som inte kommer att gynna demokratiutveckling. I grannlandet Pakistan kommer rapporter om bombdåd mot flickskolor. Detta som ett led att hindra flickor från att utbilda sig. Antalet flickskolor som har förstörts de senaste åren är enorm och återuppbyggnaden är väldigt liten eftersom resurserna saknas i landet. I Pakistan sker nu mycket utbildning av flickor ute eller i tillfälliga tält. Det är inte en acceptabel utveckling
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)
 

4 kommentarer

  1. Anna

    Bra att det är någon som bryr sig om de här flickorna. De sk feministerna bland vänstern brukar inte bry sig om dessa flickor eller invandrarflickorna i Sverige då de är rädda för att förlora väljare bland männen. När man tar in invandrare från Afganistan är det bra att kolla om kvinnorna vill slippa männen. Har träffat en kvinna som skiljde sig så fort hon kunde i Sverige men hade önskat det gått snabbare.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Anna (2012-02-17 15:16)
    Att hindra flickor att utbilda sig är ett sätt att förtrycka. Ska det bli en förändring och demokratiutveckling i landet krävs det att man får utbildning. Jag tycker det är viktigt att omvärlden har fokus på detta för att inte regimer ska förtrycka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.