Vi rör oss för lite!

 

Förra veckan var det ett intressant seminarium i Riksdagen som tog upp ett viktigt samhällsproblem. Från slutet av 70-talet fram till 2005 har svenska barns ohälsa ökat enormt. Efter det visar statistiken  att ohälsan inte fortsatt öka men det är ett problem som kvarstår i stora drag.Att 3-4 % av barnen i dag lider av övervikt är ett stort problem.  Det är en fråga som rör oss alla och som vi måste ta ett gemensamt ansvar att se över kostvanor och vardagsmotion. De forskare som var med på seminariet lyfte fram vikten av utbildning och information kring denna fråga. Att barn redan vid 4 års ålder ska drabbas av fetman är inte en bra utveckling

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Leif

  När jag var liten så var min far med och spelade fotboll osv. Skulle jag vara far i dag skulle jag inte ha tid för att jag måste jobba så mycket. Jobblinjen du vet.

 2. Elisabeth

  Helt sant! Jag ser med fasa på hur barn idag blir allt mer passiva framför dator- och tvspelen samtidigt som snabbmat och godis är allt mer vanligt förekommande. Är uppriktigt orolig för vart detta skall sluta.

 3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Leif (2012-02-20 12:13)
  det är viktigt med fysisk motion och framförallt vardgasmotion. Att barn spelar fotboll eller utövar annan lek och spel tillsammans är positivt och det behöver inte alltid innebära att vi som föräldrar ska medverka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.