Viktigt med media frihet!

 

Att värna den fria rätten att tycka och tänka är viktigt. Det är en mänsklig rättighet att uttrycka dina åsikter i tal eller skrift. Det är ingen uppmuntrande läsning när jag läser att 46 journalister dödades under 2011 och det är fler än tidigare år. Det finns länder i Europa där det är förbjudet att skriva oppositionella åsikter. Det finns länder där media helt styrs av den sittande regimen där Internet och bloggande är den enda kanalen att nå ut med åsikter som inte ligger helt i linje med regimen. Det är positivt att man i Europarådet har en speciell rapportör i media frihet för att speciellt lyfta dessa frågor. Den tidigare ledarskribenten Mats Johansson har ett stort engagemang i denna viktiga fråga och lyfter ständigt upp betydelsen av att vi har en mediafrihet i vår omvärld. 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.