Fallet Sergei Magnitsky!

 

Jag träffade en otroligt engagerad man igår. William Browder, en stor finansman från USA, nu bosatt i England som hade en ruskigt skrämmande historia att berätta. Browder drev ett företag i Ryssland och en av hans skattejurister Sergei Magnitsky upptäckte en rad oegentligheter som företaget hade blivit utsatt för. Den ryska staten hade systematiskt tagit pengar ur företaget. När Magnitsky anmälde detta så blev han själv arresterad och åtalad av samme man som Magnitsky anmält för stöld. Detta slutade så tragiskt att Magnitsky satt fängslad i drygt ett år, han skrev under detta år drygt 400 överklaganden och protester. Han torterades under hela fängelsetiden och den 16 nov 2009 misshandlades han till döds. Hela denna historia finns dokumenterad men den ryska staten förnekar all kännedom om detta och erkänner inte att han misshandlades till döds. Nu arbetar Browder för att ställa ansvariga inför rättvisan men det är en ojämn kamp.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.