Norden en ny knutpunkt!

 

 
 

Norden en ny knutpunkt. Det var temat på mitt föredrag när Föreningen Norden hade årsmöte i Umeå i går. Som ledamot av Nordiska Rådet är det väldigt spännande att få berätta om betydelsen av Nordiska Rådet och vad som händer just nu i det nordiska samarbetet. När Nordiska Rådet bildades i efterkrigstidens skugga var behovet av samarbete stort och mycket har hänt sedan dess. Just nu växer betydelsen av Norden på många sätt, både tack vare vårt geografiska läge mellan Kina, Ryssland och USA, vår närhet till Arktis och den utveckling som sker i det området. Vår utveckling inom andra områden som jämställdhet, näringsliv, grön tillväxt. Det finns många områden där vi i Norden har stor påverkan och det är viktigt att vi lyfter fram betydelsen av det

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.