Förbrytare presenteras i rapport!

Margot Wallström, FN:s generalsekreterares särskilda representant i frågor som rör sexuellt våld i konflikt har presenterat en unik rapport. Den tar upp det stora problemet att våldtäkt används som ett vapen i krig. Det har blivit alltmer uppmärksammat att det förekommer grova kränkningar av kvinnor inte bara i krigszoner utan i flyktingläger och områden där förhållanden är svåra att kontrollera. Det unika i Margot Wallströms rapport är att hon presenterar namn på de värsta förbrytarna för att ytterliggare sätta fokus på att våldtäkt i krig är en krigsförbrytelse och straffbart. Det är positivt att det uppmärksammas för att världssamfundet inte ska blunda för dessa grova kränkningar som sker.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. joanna-livet med Aspergers syndrom!

  Hej! Jag heter Joanna och är 24 år och när jag blev 14 år så fick jag diagnosen Aspergers syndrom och nu bloggar jag öppenhjärtat om mitt liv med diagnosen för att samhället ska få mer insikt och förståelse för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder och att alla är lika värda trots bakgrund.
  Så kolla gärna in min blogg:)
  Ps. Du kanske tom vill göra ett bloglovinbyte?:)
  Ps. kör även dagens blogg där du har chansen att bli länkad inför mina 400-600 unika läsare dag och fler andra tävlingar med fina priser så passa på att anmäl dej:)

 2. frivillig

  Kommentar till Bo
  Männen i krig dör i regel med ett vapen i hand – fruktansvärt o hur får man stopp på det, men- kvinnor dör utan vapen eller möjlighet att försvara sig o sina barn – att våldta o döda kvinnorna är ett led i en krigsstrategi… det är det som är den största skillnaden.Dessutom i pricip sanktionerat av krigsherrarna !Det är sällan förövarna ställs inför rätta ,därför säger jag tack goda gud för Margot , hon är en underbar kvinna som fått ett gigantiskt uppdrag på sina axlar- hon är värd allt stöd o all uppbackning hon kan få.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.