Norrlandsrapporten!

 

Moderaterna har under det gångna året arbetat med att lyfta fram olika delar av Sverige och hitta politik som är lite mer formad efter i vilken del av Sverige man bor. I de fyra nordligaste länen har vi Riksdagsledamöter tillsammans gjort en Norrlandsrapport som presenteras i sin helhet på vårt stora Sverigemöte nu till helgen i Örebro. Några av punkterna i rapporten handlar om att utöka utbildningsplatserna vid våra universitet, underlätta företagande genom olika insatser, se över den infrastruktur som finns inom alla områden, både bredband och järnväg och vägar. Det finns många spännande förslag i vår rapport.

Elisabeth Björnsdotter rahm (M)

2 kommentarer

  1. Maria

    Vill bara upplysa om att järnväg inte är kostnadseffektivt i norr. Här ska vi istället prioritera företag, som åkerier och underlätta snabba och säkra transporter, som flyg. Även denna vinters tågtrafik har tydligt visar på transportslagets brister, med våra långa avstånd, bistra vintrar och, inte minst, dyra verksamhet.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Maria (2012-03-16 11:48)
    Du har helt rätt att vi måste se på vår regions förutsättningar när vi beslutar om vilka satsningar som ska göras på vår infrastruktur. Vi behöver bra vägar samtidigt som vi behöver järnväg för att komplettera. 1 mil järnväg kostar 1 miljard så vi talar stora investeringar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.