Vems är ansvaret för landstinget ekonomi?

 

Debatten är stor om vem som bär ansvar för Västerbottens Läns landstings ekonomi. Vänsterpartiet påstår att det är Alliansregeringens ansvar att ekonomin är ansträngd. Det är ett intressant påståenden och det är även intressant att man från Västerpartiet plötsligt är helt oförstående till den utveckling som varit inom landstinget de senaste åren man suttit med och styrt. Det har varit ett (S) dominerat majoritets styre under många år och att göra som (V) gör och skylla ifrån sig, och inte känna ansvar för detta känns underligt.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

5 kommentarer

 1. Jan-Erik Vahlström

  Landstingets ekonomi är inget unikt. Allt i allmän regi dras det in på och allt som går att sälja ut säljs (kan också kallas privatiseras) också ut. Detta är ju helt i linje med moderaternas ideologi och dom lever upp till detta fullt ut.Ambulansen som drogs in är ialla fall bara en sak fast ni riktar in er kritik endast åt det hållet just för att sossarna har majoritet i Landstinget. För kännedom så kan jag meddela att jag stöder inte denna indragning. Jag genomskådar er strategi och det är endast röstfiske som ni är ute efter. Jag tror nog att folk inser detta och att bara kritisera detta visar att egentligen har ni inte mycket annat att kritisera. Mäniskorna har äntligen börjat att förstå och fått känna på er politik och därför går socialdemokraterna kraftigt framåt liksom ni kraftigt bakåt. Äntligen en sund utveckling.

 2. Hanna Stenmark

  Varför slösa energi och debatten på att diskutera vem som gjort vad istället för att se till att få ordning på oredan. Att se till att hitta bra lösningar som innebär att alla har rätt till och får lika vård. I detta fall akutvården i inlandskommunerna. Vad jag kan förstå så röstade alliansen och vänstern nej till de genomförda och förslagna förslag och tycker därmed att ni skulle visa socialkurage och se lösning istället för att skylla på varandra.

  Hoppas på en konstruktiv lösning.

 3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Jan-Erik Vahlström (2012-03-21 11:04)
  Inom Landstinget i Västerbotten har (S) styrt under lång tid oavsett vilket parti som suttit i i regeringen. Ekonomin har varit ansträngd under lång tid och tittar man på vad som satsas till denna sektor så har landstingen fått betydligt mer pengar nu än tidigare. Då ställer jag mig frågan igen varför man inte kan sköte sin ekonomi. Din bild av allt säljs ut är direkt felaktig och det finns dessutom många goda exempel på alternativa driftsformer inom kommun och landsting som fungerar väldigt bra. Att tro att staten är bäst i alla lägen är inskränkt! Varför inte våga se att det finns alternativ, Att driva allt i monopolform i statlig regi är ingen utveckling och ger inget incitament för effektivisering.

 4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Hanna Stenmark (2012-03-21 12:29)
  Paj kastning inom politiken har aldrig varit en bra lösning. Du har helt rätt i det. Vad jag reagerat på är att (V)under så många år varit med och styrt landstinget och den dåliga ekonomin som lett till dessa indragningar är inget som uppkommit över en natt. Att då gå ut som (V) gör och påstå att det är alliansen fel att man är tvugen att göra dessa besparingar känns väldigt fel. Givetvis är gemensamma lösningar att föredra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.