Många dör av graviditet!

 

 
FN har satt upp 8 mål för att förbättra situationen inom många områden. Ett av de Milleniemål FN satt upp handlar om att förbättra mödrahälsovården i världen. I dag dör 300 000 kvinnor varje år i samband med förlossning. Störst är problemet i Afrika söder om Sahara . Det råder stor brist på barnmorskor och komplikationerna i samband med graviditet och förlossning är stora. Många kvinnor nekas av sina anhöriga att åka till en klinik för att föda sitt barn eftersom det är något som familjen själv ska klara av. Här är det svenska biståndet väldigt viktigt.
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

 1. Jerry Sellin Åsele

  Givetvis ska vi hjälpa till ute i världen.
  Men vore det inte en god ide att se till alla dom i vårat eget land som far illa får en accepterbar levnads standard först.

  Tänk på alla dessa sjuka som nu är utförsäkrade och är tvungna att leva på existensminimum genom att måste söka försörjningsstöd hos kommunerna.

  Jag själv kan tycka att ni inom Alliansen har gjort landet Sverige en riktigt stor otjänst genom alla som ni kallar det skattesänkningar, För i slutändan är det dom som tjänar mest som också får mest tillbaka.
  Och samtidigt är det trots allt alla vanliga arbetare som står för de största inkomsterna för stat och regering.

  Vi alla måste försöka göra tillvaron dräglig igen för den skaran människor som på grund av Alliansens åtstramningar inom exempelvis sjukförsäkringen, För jag anser att är man sjuk så ska inte de hårdare regler ni har infört måste få folk att fundera på om det fortfarande är någon mening i att fortsätta leva, Jag kan lova dig/er att skulle någon göra en undersökning om sjuka som tar självmord, så skulle den nya siffran vara alarmerande.

  Även om jag personligen inte delar Alliansens värderingar, så tackar jag dig för att du vill dela med dig av ditt arbete genom din blogg.

  Mvh Jerry Sellin Socialdemokrat i Åsele.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.