Grooming blir allt vanligare!

 

Grooming, textförföljelse på nätet, är ett brott. En lag har varit i kraft från 1 juli 2009  men tyvärr är det väldigt få anmälningar som gått till åtal.  Jag lyssnade på ett seminarie där en man som arbetar med att spåra textförföljelse på nätet. Han hade gjort drygt 1600 anmälningar om brott och av dessa var 4 stycken kvinnor och resten män. Det förekom anmälningar om  textförföljelse på unga tjejer och killar från så låg ålder som 8 år. Under de dryga tio år denna spårning på nätet varit i bruk har utvecklingen blivit värre för varje år. Här trycktes det väldigt hårt på vårt ansvar som föräldrar att våga fråga vad våra barn gör på Internet, vem de ”träffar” på nätet och vilka hemsidor de använder.   

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.