Kvarkentrafik en viktig fråga för Norden!

 

Färjetrafiken över Kvarken är en fråga som har varit debatterad under många år. Det är en fråga som engagerar inte bara oss som bor i Västerbotten utan det är en fråga för både Finland och även Norge eftersom  de är beroende av en bra och snabb överfart. För en dryg vecka sedan ställde jag en fråga till Infrastruktur minister Chatarina Elmsäter-Svärd om framtiden för en stabil färjetrafik över Kvarken. Svaret är fortfarande att detta är en regional fråga men regeringen motsätter sig inte en lösning som involverar alla de tre berörda nordiska länderna. Detta ger större incitament att fortsätta driva fråga inom Nordiska Rådet för att skapa en större plattform för denna viktiga fråga.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Varför i hela världen gör man inte ett försök inom EU för att få till ett undantag från förbudet av taxfree på båten. När taxfree fanns för många år sedan gick båtarna alltid överfulla och vad jag vet så förekom inga subventioner då. Det är inte självklat att EU går med på detta, men det är definitivt värt ett försök.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.