Hur skaps nya arbetsillfällen?

 

Den nya (S) ledaren Stefan Löfven har äntligen börjat presentera sin version av (S) politik. Vad som är intressant är att de reformer som nu är införda för att stimulera arbetstillfällen som sänkt arbetsgivaravgift för unga och sänkt restaurangmoms ska tas bort, även jobbskatteavdraget ska försämras. Det är intressant att se var alla nya arbetstillfällen ska skapas. Löfven betonar vikten av ordning och reda i statsfinanserna, Det är positivt att han använder Anders Borgs citat, men Löfven anser att fler reformer behövs. Det ska bli spännande att se hur han tänkt skapa nya arbetstillfällen genom att försämra för de arbetsgivare som ska anställa.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

13 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Den sänkta arbetsgivaravgift för unga som har jobb och sänkt restaurangmoms ska tas bort, även jobbskatteavdraget ska försämras. Just det. Helt rätt att göra detta. Detta har kostat staten skyhöga belopp och knappast givit nåt positivt resultat alls. Rena rama slöseriet med skattebetalarnas pengar.

  2. Leif

    En normalt intresserad människa har sett rapporterna om vad som fungerar och vad som inte fungerar. Mer behöver man inte veta tycker jag.

  3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Jan-Erik Vahlström (2012-04-04 12:36)
    Att löntagare fått nästan en hel månadslön mer per år att använda som man själv finner bäst är positivt. Att ta bort det kommer inte att öka incitamentet för att arbeta. Att öka arbetsgivaravgiften för att anställa unga kommer inte att öka antalet unga på arbetsmarknaden. Att förändra till det sämre är ingen lösning för utveckling snarae tvärtom. Det försämrar vår utveckling.

  4. Isak

    Moderaterna och dess alliansregering har nu haft drygt
    sex år på sig att öka arbetslösheten från 5% till 8%.
    Om 5% var massarbetslöshet 2006 vad är den då vid 8%?
    Trots utförsäljning av gemenmsamma tillgångar, generösa
    gåvor genom jobbskatteavdrag och andra lättnader för
    företag och höginkomsttagare så har inte arbetslösheten
    minskat. I stället så har konkurserna ökat, många företag
    har lagts ner eller flyttat utomlands. När det gäller
    norrlands inland och Sveriges glesbygd så har samtliga
    kommuner under samma tid minskat i befolkningen.

    Som lök på laxen har alla arbetslösa, sjuka och pensio-
    närer fått det sämre. När bokslutet skall granskas 2014
    så kommer det att bli problem med förtroendet för både
    Moderaterna och alliansbröderna. Och i vanlig ordning
    så får vänstern gå in och städa upp efter ännu en borg-
    erlig regeringperiod.

  5. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Isak (2012-04-09 18:15)
    Ska vi titta på statistik så bör vi vara ärliga! I januari 2006 var arbetslösheten 8,3% Nu efter den värsta finansiella krisen sen depressionen är siffran 7,8%. Att nästan alla låg och medelinkomsttagare fått en extra månadslön i plånboken varje år är positivt! Att inlandets befolkning minskar är tyvärr en trend vi sett under en längre tid oavsett regering.Att ändra den kräver stora insatser med fler arbetstillfällen. Hela Västerbotten ökar dock i befolkning. Vi kan titta på hur det (S) styrda landstinget i Västerbotten satsar på inlandets kommuner när det gäller ambulans och akutsjukvård! Ingenting! Att vänstern får städa upp är intressant, Alla de som hamnat utanför arbetsmarknaden och fått förtidspension är det att städa? För att vi ska behålla den höga välfärdsnivå vi har är vi i behov av att så många som möjligt arbetar.

  6. Krister Klermalm

    Eran arbetslinjen har inte alls gett resultat och ni har svaga satsningar för att få till nya jobb. Har du missat både Solrosuppropet och Svenska kyrkans upprop idag som säger sanningshalten i hur osund eran politik faktiskt är. Släpp tusan prestigen och erkänn ert dåliga arbetsinsats för utbildning, dräglig tillvaro för unga såsom sjuka och arbetslösa. Med statistiken kan parametrar konstruera resultaten hit å dit, dock verkligheten är faktum som syn vad är orättfärdigt eller inte.

  7. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Krister Klermalm (2012-04-09 21:56)
    Statistik kan vara bra att använda när man vill lyfta fram en trend om hur saker utvecklas. Vi har tillsammans med de övriga Europeiska länderna genomgått den värsta finansiella krisen sedan depressionen och trots det har vi lägre arbetslöshet än när (S) satt i regering i januari 2006. Om vi tittar på ungdomsarbetslöshet så visar siffrorna att 50% av de som finns i vår statistik som arbetslösa ungdomarna är heltidsstuderande på våra universitet. Vi har minskat utanförskapet stort eftersom fler kommit tillbaka på arbetsmarkanden istället för att vara förtidspensionärer. Vi har stora utmaningar framför oss när det gäller att utbilda våra ungdomar till rätt kompetens på arbetsmarknaden. Är det fel stategi att människor ska arbeta så att vi kan fortsätta ha en bra välfärdssektor?

  8. Krister Klermalm

    Statitiken ska kunna förankras till hur det verkliga förhållande är. Tittar ni på sysselsättningsgraden så har inte arbetslösheten minskat och dessutom försköna läget att det har rått en finansiell kris. Beroende på vilka som räknas in i arbetslösheten så kan du få till statistiken bättre eller sämre. Precis som du gör nu med heltidsstudierande, ska dessa verkligen räknas med eller inte? Ta de faktiskta arbetslösa så får vi helt annan bild av arbetslösheten. Hur är frekvens av de heltidsstuderande ungdomar får sig sedan ett jobb efter studierna. Det är inte så enkel med statistik säga hur läget är.
    Du undviker att säga något om solrosuppropet eller vad Svenska kyrkan säger om utanförskapet. Ni har inte alls minskat utanförskapet av att fler har kommit tillbaks ut på arbetsmarknaden, inte på faktiska anställningar. I era beräkningar så räkna ni med sysselsatta personer som går på praktik eller Fas 3 etc. Just om förtidspensinerade har det fortsatt även med er i regeringställning, särskilt för yngre arbetsförda personer har varit högre än när Socialdemokraterna regerade.
    Ska vi verkligen få bukt på kompetens utvecklingen så ska det råda över alla partier överens om vilken riktning och vad gäller ska vara inom utbildningsväsenhet. Både resursförvaltning och fortbildning har stor betydelse i detta som dras ned nu istället. Även om kommunerna har självstyre så måste landet har en övergripande plan för kompetens ska kunna råda jämlikt. Den generella utbildnings styrningen ska råda bland kommunerna, däremot extra stöd kapacitet skall staten gå in med resurser för att stärka landets försörjning av dessa ska kunna få sig ett arbete också.

    fortsättning…

  9. Krister Klermalm

    … fortsättning

    Det är fel att människor ska arbeta på bekostnad av andras tillvaro ska plågas både för sin hälsa och ekonomisk i sin sjukdom. Ni har raserat välfärdsektorn med den politik ni för idag. Även om Socialdemokraterna som påbörjade sjukförskärningsreformen så hade de inte gått den väg ni har gjort. Det ska vara vinst att leva drägligt liv i vårt land. Ni blundar för att alla vill kunna arbeta dock inte går av sin sjukdom hindrar det. Låt dessa få ha ett drägligt tillvaro utan att behövas slängas runt i systemen och med det mår än sämre än innan ni kom till makten.

  10. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Krister Klermalm (2012-04-10 12:08)
    Den utveckling vi hade inom sjukförsäkringsområdet var inte bra. Förändringar var nödvändiga och det har gjorts många bra förändringar. Allt blev inte bra det är därför nya förändringar är under utredning för att förbättra det system vi har idag. Att människor arbetar tycker inte jag är fel. Att människor med nedsatt kapacitet ska kunna arbeta efter förmåga är inte heller negativt. Är du sjuk ska du givetvis vara sjukskriven.

  11. Krister Klermalm

    Ingen annan har påstått annat än att förändringar var nödvändiga inom sjukförsäkringsområdet och utvecklingen var inte bra. Ni har kunnat lyssnat på remiss instanserna innan ni fattade beslut att genomföra reformen istället att förhala med åter onödig som sådan en utredning. Va då bra förändringar, ja efter eran cynism så är det bra men är lamt av ansträngning att göra åt de som plågas idag i sjukförsäkringen. Var är FN konventionen med här?

    Tala om att inte vara framför flötet – var å en, med viss undantag, vill göra rätt för sig och vill arbeta. Klart att det inte är fel att arbeta, hur tusan annat har du fått för dig om medmänniskorna att inte vilja det. Om du nu tycker att de som verkligen är sjuk, se till att ändra kvickt av att lägga ned utredningen för materialet finns redan hos remissinstanserna att genomföra ändringar i sjukförsäkringen. Så oansvariga ni är med medborgarna i vårt land, vad då sund välfärd.

  12. John

    Det var tal om att ta in Arbetskraft med specialkompetens till Sverige( forskare osv ), det blev istället billigare Arbetskraft i Byggnads , Städbolag och Barnpassning etc . Allt detta för att dumpa lönerna på marknaden för oss Löntagare. Jag kommer aldrig att någonsin rösta på M . Det spelar ingen roll hur mycket dom har sänkt skatten på min inkomst , för det har dom tagit igen på sänkt A-kassa , Sjukersättning och nu senaste av Galnaste förslag så ska vi jobba till 75-års ålder . Jag förstår att det finns inom M-partiet en okunskap (likgiltighet)om de som jobbar med kroppsarbete kan vara utsliten vid 60-års ålder och därför inte kan jobba längre. Dessa ska hånas med Fas3-jobb eller Kas-ersättning till Pensioneringen.

  13. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till John (2012-04-12 21:15)
    Det är ingen som påstått att vi ska arbeta tills vi är 75 år. Det vår statsminster sa var att vi ska öppna upp för att de som vill arbeta längre ska tillåtas att göra det. I dag få man inte arbeta längre än 67 år oavsett om man vill eller inte. Denna gräns är frivillig och jag vet att det finns arbetsgrupper som har så pass tunga arbeten att de kanske inte ens kan arbeta till de är 60. Det är självklart att de människor som inte orkar arbeta pågund av att de är utslitna ska få gå i pension. Det är alltså ingen lag att alla ska arbeta tills de är 75 år. Antalet som var sjukskrivna va 2001 nästan 300 000 i Sverieg år 2010 var siffran nere i drygt 100 000 människor. Sjukersättningen är inkomstrelaterad så den minskar inte om du får mer lön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.